DilemmaManager Nummer 1 in E-assessments                                

Nieuws

 • Signaalkaart Onderwijs

  Hoe objectiveer ik de zorg die ik heb over mijn leerlingen/studenten? Dit is een vraag die docenten/studiebegeleiders wekelijks aan ons stellen.

  >> lees meer
 • StudieIndicator in relatie tot studiesucces

  StudieIndicator maakt op een betrouwbare en evidence-based manier inzichtelijk in welke mate een aspirant-student beschikt over studiesucceswaarde ten opzichte van de door hem of haar gekozen opleiding voor Entree MBO,HBO &WO

  >> lees meer
 • Korte reflectie van één van onze klanten

  Al zo'n tien jaar zet ik de e-assessments van #Dilemmamanager met groot succes in!

  >> lees meer
 
 

StudieIndicator in relatie tot studiesucces

StudieIndicator maakt op een betrouwbare en evidence-based manier inzichtelijk in welke mate een aspirant-student beschikt over studiesucceswaarde ten opzichte van de door hem of haar gekozen opleiding. Waar enerzijds wordt geput uit meer conservatieve maten en voorspellers van studiesucces, is er tevens ingespeeld op meer recente en empirisch getoetste voorspellers van studiesucces. Onder studiesucces verstaan wij hier de mate waarin een student beschikt over kritische succesfactoren om de opleiding met succes te kunnen voltooien. Een student die dus hoog scoort op kritische succesfactoren, beschikt over de juiste ingrediënten de opleiding met succes te kunnen voltooien. Een student met veel studiezorgindicatoren behoeft ondersteuning, aansporing of ontwikkeling.

Om de studiesucceswaarde en studiezorg te meten worden verschillende variabelen gemeten en meegenomen. Zowel conservatieve kenmerken als gedragsconstructen. Het totale pakket aan variabelen biedt inzicht in de individuele vaardigheden, kunde, competenties en attitudes die de opleidingsmogelijkheden van een individu kunnen vergroten.

De resultaten worden weergegeven in een praktische rapportage voor de aspirant-student zelf en een handvat voor de docent/decaan of begeleider van het opleidingsinstituut. 

Voor meer informatie over de StudieIndicator kunt u contact opnemen met Ylona Ruiter ylona@dilemmamanager.nl of op 038 - 45 33 925


 

 
 
  © 2018 Dilemmamanager B.V. | Disclaimer | Privacy verklaring